Chlebek bananowy!

08:45

Bardzo proste, bardzo smaczne! Można podawać z dżemem, owocami, masłem orzechowym.

Składniki:
  • 3 banany;
  • 150g mąki żytniej;
  • jajo;
  • łyżka kakao;
  • 2 łyżeczki sody;
  • 3 łyżki oliwy z oliwek;
  • słodzik (wg uznania);

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki blenderujemy i pieczemy przez około 30minut w 180 stopniach.

MAKRO:
B:18g W:152g T:22g

Sprawdz tez inne posty o tej tematyce

10 komentarze

  1. Bardzo chętnie zrobię taki chlebek ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam ostatnio chlebek bananowy ale nie dodawałam kakao tylko cynamon. Też wyszedł pyszny :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy można mąkę zastąpić pełnoziarnistą??

    OdpowiedzUsuń
  4. ten chlebek jest zrobiony z żytniej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A soda koniecznie potrzebna? Nie da się czymś zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
  6. Piec na termoobiegu czy niekoniecznie? ;) Proporcje są podane na taką podłużną formę, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  7. Mogę jeść takie rzeczy na diecie redukcyjnej? Mam na myśli np.właśnie taki chlebek albo fasolowe brownie? Jeśli tak, ma to byc jako np śniadanie czy raczej pokusa na zamiennik słodyczy,czyli raz na jakiś czas?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz! :)