Jaglanka z gruszką, migdałami, wiórkami kokosowymi, słonecznikiem i siemiem lnianym.
06:26
Jaglanki nigdy w życiu nie jadłam, stwierdziłam, że należy to zmienić gdy widnieje ona na każdym blogu, instagramie. Byłam specyficznie nastawiona ze względy na to, że nie cierpię owsianki, ale spróbować zawsze warto. I okazało się, że się w niej zakochałam! Naprawdę mega mi zasmakowała i jestem pewna, że będzie u mnie gościła coraz częściej pod różnymi postaciami. Warto pamiętać, że kasza jaglana należy do najzdrowszej z kasz.
Składniki:
- 50g kaszy jaglanej;
- 20g migdałów;
- 10g pestek słonecznika;
- łyżka siemienia lnianego;
- łyżka wiórek kokosowych;
- jogurt naturalny (na oko);
- gruszka.
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną gotujemy przez 10-15 minut, ja potem przelewam ją zimną wodą gdyż wolę śniadania na zimno;
- do kaszy dodaję jogurt naturalny, wiórki, siemię by wszystko ładnie się pomieszało;
- następnie kroję w kostkę gruszkę (można zetrzeć na tarce);
- i posypuje migdałami i słonecznikiem.
13 komentarze
Wygląda smaczniutko :D
OdpowiedzUsuńPysznie! Jaglanka chyba przebija nawet owsiankę w moim menu ostatnio :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglanki, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam :) wydaje się super!
OdpowiedzUsuńSłodka kasza jaglana z owocami to coś co uwielbiam! Pyyyszności
OdpowiedzUsuńNo to kolejny jaglankowy miłośnik. Witamy :)
OdpowiedzUsuńmniam : )
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ! :)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda , musze spróbować :)
OdpowiedzUsuńZapraszam w wolnej chwili do siebie :)
Pyszne i zdrowe ;)
OdpowiedzUsuńJaglankowelove zatacza coraz szersze kręgi ^^ Twoje wygląda mega apetycznie
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMoja miłość! <3
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam jaglianki :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz! :)