Ciasto fasolowe.
12:30
Od dzisiaj przechodzę na redukcję, która będzie trwała do końca czerwca. Trzeba więc urozmaicić jakoś dietę by nie była monotonna. Wczoraj w drodze na targi FIT EXPO koleżanka dała mi spróbować swojego ciasta - zasmakowało mi ogromnie! Więc dzisiaj również je wykonałam. Oczywiście możemy do niego dodać bakalie, orzechy, wiórki kokosowe, owoce. Wszystko wedle uznania i zapotrzebowania :)
Składniki:
- Puszka czerwonej fasoli;
- 100g banana;
- aromat waniliowy;
- 50g odżywki białkowej (u mnie straciatella);
- 1 jajko;
- 2 białka;
- 30g gorzkiego kakao;
- 12 tabletek słodzika;
- 1/3 szklanki wody;
- łyżeczka proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania:
- Wszystko blenderujemy na gładką masę;
- wylewamy do dowolnego naczynia;
- wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-40 minut.
KCAL: 704 B: 86g W: 60g T: 13g
27 komentarze
Haha, zasmakował :D Też miałem w planach zrobić, zapytać o przepis :D
OdpowiedzUsuńNiedawno masa juz redukcja? To co to za masa była xd?
OdpowiedzUsuńNiedawno masa? Halo, 4 miesiące temu hahaha.
Usuńmoje ulubione ciasto :D
OdpowiedzUsuńCiasto rewelacja :)
OdpowiedzUsuńPiekłam dawno temu, chyba muszę zrobić drugi raz :D
OdpowiedzUsuńRobiłam wczoraj też! Pycha!
OdpowiedzUsuńno fasola i ciasto to póki co mi się nie łączy w smaku :P
OdpowiedzUsuńmoże z czasem ;)
mi też się nie łączyło - ale jest cudowne!
UsuńCo mozna użyć zamiast odżywki?
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ciasto wykonywałam pierwszy raz, nie znam jeszcze zamienników :)
UsuńMoje pierwsze ciasto fasolowe wyszło do bani.. teraz brakuje mi odwagi by robić je ponownie.. :P
OdpowiedzUsuńPrzynajmniej wiem już co będę robić w weekend ;)
OdpowiedzUsuńZainspirowałaś mnie! :) Myślę, że spróbuje już jutro Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńDodaje Cię do mnie ! Zapraszam
ile dziennie na redukcji jesz kalorii/
OdpowiedzUsuńMniej więcej 2200 kcal :)
UsuńKoksie, co jest lepsze, słodzik, czy brązowy cukier
OdpowiedzUsuńbrązowy cukier doda kaloryczności :)
UsuńChyba jutro upiekę uwielbiam fasolę :)
OdpowiedzUsuńO takim przepisie na to ciasto jeszcze nie słyszałam, a muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńAle super!!!:)
OdpowiedzUsuńWygląda to znakomicie!
OdpowiedzUsuńIle bym musiala dodac ksylitolu zamiast slodzika?
OdpowiedzUsuńGdzie obliczasz kalorie?
OdpowiedzUsuńpotreningu.pl :)
Usuńfasole z puszki odsaczasz? jest to bardzo istotna informacja - robilam 2 razy ciasto z różnych przepisow- tam gdzie tego nie zrobilam, nie chcialo sie upiec.... czesto jest to pomijana informacja podczas podawania przepisow na ciasto z fasoli...
OdpowiedzUsuńChciałam się upewnić, kalorie i reszta obliczone dla całego ciasta, nie dla 100g fasolowca, tak?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Dziękuje za komentarz! :)