Chlebek bananowy!
08:45
Bardzo proste, bardzo smaczne! Można podawać z dżemem, owocami, masłem orzechowym.
Składniki:
Składniki:
- 3 banany;
- 150g mąki żytniej;
- jajo;
- łyżka kakao;
- 2 łyżeczki sody;
- 3 łyżki oliwy z oliwek;
- słodzik (wg uznania);
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki blenderujemy i pieczemy przez około 30minut w 180 stopniach.
MAKRO:
B:18g W:152g T:22g
10 komentarze
Bardzo chętnie zrobię taki chlebek ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Robiłam ostatnio chlebek bananowy ale nie dodawałam kakao tylko cynamon. Też wyszedł pyszny :*
OdpowiedzUsuńCzy można mąkę zastąpić pełnoziarnistą??
OdpowiedzUsuńjasne
Usuńten chlebek jest zrobiony z żytniej :)
OdpowiedzUsuńA soda koniecznie potrzebna? Nie da się czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńInaczej nie urośnie :(
UsuńPiec na termoobiegu czy niekoniecznie? ;) Proporcje są podane na taką podłużną formę, prawda?
OdpowiedzUsuńNiekoniecznie :D tak :)
UsuńMogę jeść takie rzeczy na diecie redukcyjnej? Mam na myśli np.właśnie taki chlebek albo fasolowe brownie? Jeśli tak, ma to byc jako np śniadanie czy raczej pokusa na zamiennik słodyczy,czyli raz na jakiś czas?
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz! :)