Kokosowo-czekoladowa tarta.
08:42
Siemanko!
Z okazji dnia wolnego od pracy postanowiłam upiec coś zdrowego. Przepis zainspirowany od Be like Wonder Woman z tym, że zmieniłam polewę z kokosowej na czekoladową. Moja wersja ma troszkę więcej białka. Zapraszam do wypróbowania bo naprawdę warto!
Całość wygniatamy i układamy na dowolnego kształtu formie, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Z okazji dnia wolnego od pracy postanowiłam upiec coś zdrowego. Przepis zainspirowany od Be like Wonder Woman z tym, że zmieniłam polewę z kokosowej na czekoladową. Moja wersja ma troszkę więcej białka. Zapraszam do wypróbowania bo naprawdę warto!
Składniki na ciasto:
- 100g mąki kokosowej;
- 2 białka jaj;
- 60g mleczka kokosowego;
- 10 tabletek słodzika.
Całość wygniatamy i układamy na dowolnego kształtu formie, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Składniki na polewę czekoladową:
- 2 banany ok.100g;
- solidna miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym;
- 2 łyżeczki kakao;
5 komentarze
czym zastąpić mleczko kokosowe?
OdpowiedzUsuńWiórkami kokosowymi :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :) Ciekawi mnie to ciasto i to jeszcze w połączeniu z truskawkami :) musi być obłędne :)
OdpowiedzUsuńCzas kupić foremkę do tarty, bo się oślinię patrząc na to cudo :D
OdpowiedzUsuńPerfekcyjnie ułożone truskawki! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za komentarz! :)